Zagrebački lokal koji prodaje samo kekse sada ih poslužuje sa - sladoledom

ZAGREBAČKI Cooksić, poznati lokal u Gajevoj ulici koji prodaje kekse s komadićima čokolade, jučer je na svojim društvenim mrežama najavio novu ljetnu kombinaciju. Radi se o soft serve sladoledu koji će posluživati uz topli keks. "Sad možeš spojiti topli Cooksić i hladni sladoled za savršeni desertni doživljaj", poručili su iz lokala i dodali: "Dođi i probaj ljetnu verziju svog omiljenog Cooksića".
Nama je prva asocijacija na ovaj sladoled - djetinjstvo i oni sladoledi "iz aparata" koje smo kupovali za nekoliko kuna. Inače, soft serve je vrsta sladoleda koji se poslužuje iz aparata, svjež i s mekanom, prozračnom teksturom. U njega se umeće više zraka nego u klasični sladoled, zbog čega je kremastiji i lakši. Poslužuje se na nešto višoj temperaturi, pa ostaje mekši i ne stvrdne se kao obični sladoled.
Najčešće dolazi u obliku spirale u čašici ili kornetu, a može se kombinirati s raznim preljevima i dodacima. Popularan je jer se radi brzo, ima blagi, osvježavajući okus i savršeno se slaže s toplim desertima.
Tko stoji iza Cooksića
Cooksić je mali, simpatičan lokal u Gajevoj 8 koji je otvoren u travnju 2023. i ubrzo postao jedan od viralnih zagrebačkih deserta. Počeli su sa samo jednom stavkom na meniju - keksićem s komadićima čokolade (chocolate chip cookiejem) za 1 euro - a danas nude niz okusa koji se povremeno izmjenjuju.
>> Fora lokal u Zagrebu s tek jednom stavkom na meniju vode mama i kći. Upoznali smo ih
U stalnoj ponudi je klasični čokoladni keksić, dok se po narudžbi pripremaju i druge varijante: s brusnicama i čokoladom, bademima, kavom, limunom, limetom i bijelom čokoladom, pa čak i blagdanska verzija s orasima i cimetom, poznata kao Orašar Cooksić.
Iza cijelog koncepta stoje mama i kći, mali tim žena koji su pokrenule priču iz ljubavi prema slasticama i domaćoj atmosferi - koja u ovom lokalu zaista i vlada.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati