Savršen losos svaki put: Slavna kuharica ima trik koji morate probati

LOSOS je odličan izbor za ručak ili večeru kada želite nešto zdravo i ukusno, ali okus mu može biti daleko bolji nego kad ga jednostavno stavite u pećnicu ili na tavu, i to ako isprobate ovaj trik slavne kuharice Mary Berry.
Nitko ne voli jesti kašasti file ribe, a Mary Berry u svojoj kuharici Love To Cook otkriva kako se jednostavnim trikom lososu može dati vrhunska tekstura - samo ga trebate posipati grizom.
Tajna je u grizu
Naime, griz na lososu stvara divnu, hrskavu koricu, a Mary Berry griz pomiješa s malo crvene paprike, koja pojačava okus i daje boju. Griz pomaže osušiti kožu lososa pa ona u pećnici postaje hrskavija, a istovremeno stvara zaštitni sloj koji sprječava da se file zalijepi za lim za pečenje.
Priprema lososa u ovoj varijanti traje manje od pet minuta, a pečenje oko 18 minuta - što znači da večeru možete imati na stolu za manje od pola sata.
Kako pripremiti losos prema receptu Mary Berry?
Za 4 fileta lososa trebat će vam oko 25 grama griza i 1 žličica mljevene paprike te malo soli i papra. Pećnicu ćete prvo zagrijati na 200 stupnjeva, a dok se zagrijava, pripremit ćete losos. Na velikom tanjuru prvo pomiješajte griz, papriku, sol i papar.
Zatim gornju stranu i rubove svakog fileta lososa premažite otopljenim maslacem te ih uvaljajte u pripremljenu mješavinu od griza. Pecite 15 do 18 minuta i poslužite uz prilog po želji.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati