Pržene srdelice brz su i jeftin ručak, a uz ove savjete ispast će još hrskavije

SRDELICE su vrlo popularne u mediteranskoj kuhinji, a mogu se pripremiti na razne načine. Priprema im je brza i jednostavna, cijena im je i dalje pristupačna, a njihova pržena verzija, posebno kad se poslužuju uz limun i svježe začine, odličan je ručak petkom.
Pržene srdelice su jednostavan i ukusan obrok, a uz nekoliko savjeta ispast će još ukusnije i hrskavije. Prvo, potrebno je odabrati što svježije srdelice kako bi okus bio što bolji, a zatim ih je potrebno oprati pod hladnom vodom. Ne treba ih čistiti od kostiju, ali im možete ukloniti glave ako želite.
Priprema i paniranje
Nakon pranja, srdelice dobro posušite kuhinjskom krpom. Ovo je ključni korak jer će spriječiti da ulje prska prilikom prženja i pomoći da ribe ostanu hrskave. Zatim ih panirajte - u zdjeli pomiješajte brašno, sol, papar i po želji malo suhog začina (češnjak u prahu, origano ili majčinu dušicu). Uvaljajte svaku srdelicu u ovu smjesu i lagano otresite višak brašna.
Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Maslinovo ulje daje najbolji okus, ali možete koristiti i biljno ulje ako želite. Srdelice pržite dvije do tri minute s obje strane, dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave. Nakon što su srdelice gotove, stavite ih na papirnate ubruse kako bi upili višak ulja.
Na kraju ih posolite i poslužite uz kriške limuna, pomfrit ili kuhani krumpir i blitvu. Cijeli recept s točnim mjerama za pet porcija pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati