Probali smo najpoznatiju bečku šniclu u Beču zbog koje ljudi stoje u redovima

PROŠLI smo vikend proveli u Beču, gradu koji je jedna od omiljenijih destinacija za kratki vikend-izlet. Već prvi dan, nakon dugog razgledavanja i obilaska grada, poželjeli smo pojesti nešto fino pa je odluka sasvim logično pala na bečku šniclu.
Nakon kratkog istraživanja na internetu i društvenim mrežama odlučili smo otići u Figlmüller, poznatu gostionicu koja je u Beču otvorena još 1905. godine i u kojoj se može pojesti, kako mnogi kažu, najbolja bečka šnicla u Beču.
Bečka šnicla za koju se čeka u redovima
Figlmüller je otvoren na adresi Wollzeile 5, u neposrednoj blizini katedrale svetog Stjepana, no kada smo tamo stigli, obeshrabrio nas je dugačak red ispred gostionice. Budući da nismo imali rezervaciju, mislili smo da nećemo moći ući, no tada nas je konobar na ulazu uputio na njihovu drugu lokaciju, udaljenu nekoliko koraka dalje, na adresi Bäckerstraße 6.
I ovdje je bila gužva, no ne tolika, a mi smo već nakon nekoliko minuta gledali u jelovnik s raznim austrijskim specijalitetima - od bečke šnicle i gulaša do kaiserschmarrna i štrudle od jabuka za desert.
Odabrali smo klasičnu bečku šniclu od teletine za 27,90 eura te uz to njihovu poznatu salatu od krumpira za 6,90 eura i miješanu salatu za 6,90 eura. Na prvu nas je šokirala cijena - gotovo 28 eura za komad mesa, no kada je hrana stigla na naš stol, nakratko smo zaboravili na cijenu.
Naši dojmovi
Šnicla je bila veća od tanjura i gotovo da je dodirivala stolnjak, a toliko je velika da se od jedne porcije, uz priloge, mogu bez problema najesti i dvije osobe. Bila je savršeno pohana, tanka i mekana, baš onakva kakva treba biti i kako su naveli svi u recenzijama, kojih je na Googleu više od 27 tisuća.
"Hype" oko njihove šnicle definitivno je opravdan, no nama se najviše od svega svidjela salata od krumpira, koju rade na malo drugačiji način. Krumpir pomiješaju s lukom, vlascem i matovilcem, a dodatnu kremoznost ovoj salati daje umak od senfa, octa i ulja. Ako se nas pita, zbog salate bismo se ovdje sigurno ponovno vratili.
Kakve su ostale cijene?
Ako vam je 28 eura previše za originalnu bečku šniclu, u ponudi imaju i Figlmüllerov pohani odrezak od svinjetine za 21,90 eura, pileći Cordon Bleu za 21,50 eura, pa i veganski "bečki" za 22,50 eura, a od glavnih jela tu su još i gulaš za 21,50 eura te odrezak od bifteka za 27,90 eura. Od deserata, svakako vrijedi probati i tradicionalne austrijske deserte - kaiserschmarrn za 13,90 eura i štrudlu od jabuka za 10,90 eura.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati