Ovo se jelo na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno jede u Hrvatskom primorju

TREĆU godinu zaredom, na Uskrsni ponedjeljak se u Bribiru u Hrvatskom primorju održao Festival bribirskog prisnaca, omiljene uskrsne delicije. Riječ je o spoju jaja, svježeg sira, slanine, mladog luka, brašna i masti, a i ove su ga godine posjetitelji imali priliku degustirati.
Ovo je jelo neizostavan dio uskrsne trpeze u Hrvatskom primorju, a napraviti ga možete i vi, od samo nekoliko sastojaka. Za pripremu tradicionalnog bribirskog prisnaca trebat će vam:
- jaja
- domaći svježi sir
- slanina
- mladi luk
- svježi kvasac
- svinjska mast
- glatko brašno
- sol i papar.
Kako ga pripremiti
U zdjelu s jajima dodajte kvasac i svježi sir izrezan na manje komadiće. Sve zajedno izmiješajte. Slaninu narežite na komadiće i popržite na masti. Mladi luk operite, očistite, narežite na sitnije komadiće, dodajte ga slanini i pržite dok malo ne omekša.
Poprženu slaninu i luk ostavite da se ohlade, pa ih umiješajte u smjesu jaja i sira, začinite soli i paprom, dodajte brašno i sve zajedno dobro izmiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Dobivena smjesa mora biti dovoljno gusta da lijepo pada sa žlice.
Dobivenu smjesu premjestite u lim za pečenje koji ste prethodno namastili i posipali brašnom i pecite na 175 stupnjeva oko 45 minuta. Ohladite pa režite, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati