"Ne mogu ih se nagledati", kažu za slavonske krafne naše čitateljice - imamo recept
NAŠA Facebook grupa Index Recepti: Što ste danas kuhali? puna je stvarnih recepata naših čitatelja, a mi ih svakodnevno pratimo i najviše volimo pisati upravo o njima. Prenosimo stare recepture i vaše dojmove, a ovaj su nam put za oko zapele slavonske krafne čitateljice Zrinke Zigo. Krafne skupljaju lajkove i pohvale poput "ne mogu ih se nagledati" i "prekrasne su" - i mi se slažemo.
Znamo da s krafnama ima nešto više posla nego s nekim brzim kolačima o kojima često pišemo, no kvaliteta domaćih krafni vrijedna je malo više vremena i truda. Baš kao što je i čitateljica napisala u svojoj objavi, "Prve ovogodišnje krafnice. Oduzele su dosta vremena ali se isplatilo."
Potrebni sastojci
Potrebni su jednostavni sastojci.
- žumanjci
- sol
- šećer
- ulje
- konjak ili rakija
- kvasac
- prašak za pecivo
- mlijeko
- brašno
Kako se pripremaju
Kvasac otopite u malo mlijeka i šećera i ostavite da se digne. Umiješajte sve sastojke s dignutim kvascem, pa ostavite da se digne. Premijesite tijesto i razvaljajte, pa vadite oblike čašama ili kalupom za krafne. Krafne pecite na vrućem ulju, a na kraju ih posipajte šećerom u prahu.
Detaljan recept nalazi se ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati