Na Dolcu smo kupili kilogram paprika za 1 euro. Ova jela od njih pripremamo

IAKO sezona paprika obično traje od kasnog proljeća do početka jeseni, najčešće od svibnja do rujna, na jednom se štandu na Dolcu paprike prodaju već sada, i to po cijeni od jednog eura za kilogram.
Jela s paprikom uvijek volimo jer ona uvijek daje taj poseban "šmek", bilo da ih pečemo, pržimo ili koristimo svježe za salatu, pa smo se opskrbili i od njih već danas radimo neko od ovih jela.
1. Pečene paprike
Pečene paprike super su prilog uz neko meso, a poseban dodatak koji im daje odličnu aromu je češnjak, koji paše uz njihovu slatkastu notu. Naročito su ukusne kad ih tople poslužite s rashlađenim vrhnjem. Cijeli recept je ovdje.
2. Pohane paprike punjene svježim sirom
Ukusan recept za paprike koje su prvo pečene, a zatim punjene svježim sirom i pohane pronađite ovdje. I ovo jelo može biti odličan prilog uz meso, a super funkcionira i kao samostalno jelo i kao predjelo.
3. Kremasti povrtni rižoto
Crvene paprike možete iskoristiti i za pripremu ukusnog povrtnog rižota, tradicionalnog talijanskog jela koje ne morate uvijek raditi s mesom. U jelo ubacite paprike i neko drugo povrće koje imate pri ruci, a recept pronađite ovdje.
4. Jaja u paprici
Ako ste u potrazi za doručkom koji će vas dugo držati sitima, paprike iskoristite tako da ih narežete na deblje kolute, a u njih stavite jaja, koja ispečete na oko. Cijeli recept za ovo jelo je ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati