Mnogi ga imaju kod kuće, a ne znaju točno što bi s njim - pronašli smo super "trik"

MNOGI znaju da je "neugledni" đumbir zapravo supernamirnica i jedna od najstarijih i najcjenjenijih biljaka u svijetu kulinarstva i prirodne medicine. Aromatični korijen koristi se već tisućama godina - kao sastojak u kuhinji, a i kao lijek koji pomaže kod probavnih tegoba, upala i jačanja imuniteta.
<< Novinarka Voguea mjesec dana svako jutro pila sok od đumbira, ovo su njezini dojmovi
Potječe iz Jugoistočne Azije, a prvi zapisi o njegovoj upotrebi datiraju još iz vremena drevne Kine i Indije. Korišten je u ajurvedskoj i tradicionalnoj kineskoj medicini za liječenje mučnine, prehlade i probavnih problema.
S vremenom su ga trgovci donijeli u Europu, gdje je postao luksuzna roba i popularan začin. Danas se uzgaja u tropskim krajevima diljem svijeta, a Indija, Kina i Nigerija najveći su proizvođači.
Ako ga imate kod kuće, najbolje ga je iskoristiti za napitak od đumbira ili čaj od đumbira. Evo i kako ga na najjednostavniji način oguliti i pripremiti za daljnju upotrebu - bez upotrebe noža ili paljenja blendera.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati