Isprobali smo viralni hit s breskvama - gotov je u par minuta. Evo naših dojmova

OVO SMO ljeto naišli na još jedan viralni hit s voćem u glavnoj ulozi - smrznute breskve ili nektarine koje se naribane poslužuju s medom. Kombinacija izgleda kao desert, ne traži puno pripreme, a obećava osvježenje u vrućim danima. Mi smo ga isprobali na moru, evo naših dojmova.
Kako se radi
Trik je jednostavan: zrele breskve ili nektarine stavite u zamrzivač dok ne očvrsnu, zatim ih naribajte i prelijte s malo meda. Idealno je koristiti sitni ribež da se dobije efekt pahuljica ili “voćnog snijega”, ali ako ga nemate, poslužit će i onaj za tanke ploške - kao za krastavce.
Budući da smo ovaj desert isprobavali na moru, morali smo se snaći s jedinim ribežom koji smo imali pri ruci, a to je upravo takav za krastavce.
Naši dojmovi
Naribanu smrznutu nektarinu smo prelili medom i - rezultat je bio iznenađujuće dobar. Med se pokazao kao pun pogodak jer lijepo pojačava slatkoću voća, što je super trik ako nektarina nije savršeno zrela.
Tekstura nam ipak nije bila idealna dok je voće bilo potpuno smrznuto - djelovalo je prehladno i kruto za jesti. No čim se malo opustilo i krenulo odmrzavati, okusi su se stopili i postali kremasti i ugodni.
Pomislili smo kako bi okus i tekstura bili posebno privlačni djeci, pa bi ovo mogao biti super način za uključivanje više voća u prehranu. Za brzi, zdravi desert ili međuobrok s malo sastojaka, ovaj TikTok trik vrijedi isprobati - uz napomenu da ga možda ipak nećete htjeti jesti potpuno smrznutog.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati