Hrskavi i slasni jastučići od Nutelle
 
        
            
                Tekst se nastavlja ispod oglasa
            
            
                
                
                    
                
                
                
                    
                
            
        
                    Foto: Shutterstock
OVI ukusni jastučići tradicionalno su jelo u Argentini,no tamo se većinom jedu punjeni mesnim i povrtnim nadjevima. Mi smo bili maštoviti i odlučili isprobati sa Nutellom. A znamo da se banane i Nutella vole, pa smo dodali i banane. Usuđujemo se priznati da je eksperiment uspio!
Sastojci: (za 16 komada)
2 čajne šalice brašna
2 prstohvata soli
100 g maslaca
1/3 šalice ledene vode
1 banana
5 jušnih žlica Nutelle
Malo kristal šećera
Priprema:
    
        
            Tekst se nastavlja ispod oglasa
        
        
            
            
                
            
            
            
                
            
        
    
Brašno i sol pomiješajte.
U brašno utisnute maslac i vilicom miješajte dok ne dobijete strukturu grudica.
Potom dodajte vodu i umijesite tijesto rukama.
Pokušajte mijesiti što kraće kako se tijesto ne bi ugrijalo toplinom ruku.
Zamotajte glatko tijesto u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku sat vremena.
        
            Tekst se nastavlja ispod oglasa
        
        
            
            
                
            
            
            
                
            
        
    
Ako žurite, ubacite u zamrzivač na 10-a minuta. 
Pećnicu zagrijte na 200˚C.
U plastičnoj posudi promiješajte Nutellu i nasjeckanu bananu.
Tijesto izvadite iz hladnjaka i podijelite na dva dijela. 
Razvaljajte na debljinu pola centimetra i režite u željene oblike.
Na svaki komad tijesta stavite po malu žličicu nadjeva.
    
        
            Tekst se nastavlja ispod oglasa
        
        
            
            
                
            
            
            
                
            
        
    
Rubove tijesta premažite vodom kako se ne bi odvajati tijekom pečenja.
Zatvorite tijesto u oblik jastučića i rubove zarolajte ili utisnite vilicom.
Ostavite u zamrzivaču 15-ak minuta, potom kistom i vodom premažite jastučiće i pospite kristal šećerom.
Pecite dok jastučići ne postanu zlatni i poslužite tople uz mlijeko ili sladoled.
U slast!
        
        Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje.
        
     
        Ovo je .
            Homepage nacije.
        
        
        Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
    
    
        
        Želite raditi na Indexu? Prijavite se ovdje.
    
                    Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
            bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
                                Učitavanje komentara
                            
                        
                    Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
            bi Vas mogao zanimati
 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                                 
                         
                         
                         
                         
                        