Mekani keksi s krem sirom i cimetom gotovi su za manje od pola sata, probajte ih

KREM SIR umacima daje kremoznost, glazure čini neodoljivima, a kolače od sira nevjerojatno sočnima. No, jeste li ga probali dodati u tijesto za kekse? On im daje blagu kiselost i bogatstvo, zbog čega ostaju vlažni i svježi danima. Ovi keksi s krem sirom, cimetom i šećerom pripremaju se u jednoj zdjeli, a poseban korak valjanja u cimet šećer pretvara ih iz obične slastice u pravu poslasticu, piše The Kitchn.
Svaki keks pečenjem postaje mirisan i mekan, što ga čini savršenim dodatkom uz šalicu kave ili čaja za popodnevni odmor. Zahvaljujući krem siru, ovi mekani keksi danima zadržavaju svježinu kao da su tek ispečeni, pa su odličan izbor ako ih želite pripremiti unaprijed. Evo kako ih pripremiti.
Potrebni sastojci
Glavne zvijezde ovog recepta su krem sir, cimet i šećer, a osim njih, za ove će vam kekse trebati još i:
- maslac
- sol
- jaje
- ekstrakt vanilije
- glatko brašno
- prašak za pecivo.
Kako ih pripremiti
U velikoj zdjeli mikserom pjenasto umutite maslac, krem sir, šećer i sol dok smjesa ne postane svijetla i prozračna, otprilike 2 minute. Smanjite brzinu miksera pa dodajte jaje i ekstrakt vanilije. Na kraju, dodajte brašno i prašak za pecivo te miksajte na najnižoj brzini tek toliko da se sastojci sjedine, oko 30 sekundi. Pokrijte zdjelu i ohladite tijesto u hladnjaku najmanje sat vremena.
Dvadesetak minuta prije pečenja, zagrijte pećnicu na 190°C i obložite dva lima za pečenje papirom za pečenje. U maloj zdjeli pomiješajte šećer i cimet za posip, a ohlađeno tijesto podijelite na 24 jednaka dijela. Svaki dio oblikujte u kuglicu među dlanovima pa jednu po jednu kuglicu uvaljajte u mješavinu cimeta i šećera dok se potpuno ne oblože.
Posložite kuglice na pripremljene limove za pečenje, ostavljajući oko 5 cm razmaka između svake. Pecite 6 minuta, zatim zarotirajte limove i pecite još 5 do 7 minuta, odnosno dok keksi ne izgledaju suho, a rubovi im ne poprime lagano zlatnosmeđu boju. Ohladite prije posluživanja, a cijeli recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati