Kremaste jogurt kremšnite gotove su za tren, za njih vam treba svega par sastojaka

ZA KLASIČNE kremšnite sigurno znate i vjerujemo da ste se i sami okušali u njihovoj pripremi. No, jeste li probali jogurt kremšnite, u čiju kremu ide upravo jogurt? Priprema je slična kao i kod klasičnih kremšnita, no koristi se tek nekoliko drugačijih sastojaka, a naša je čitateljica Grozdana Ančić Robinić podijelila i recept za ovu slasticu.
Potrebni sastojci
Za jogurt kremšnite trebat će vam:
- lisnato tijesto
- čvrsti jogurt
- šećer
- želatina u prahu
- šlag pjena
- voda
- višnje
- šećer u prahu.
Postupak pripreme
Pobrašnite radnu površinu i lisnato tijesto s gornje strane. Razvaljajte prvu polovicu lisnatog tijesta na veličinu malo veću od veličine pleha na kojem će se peći. Tijesto izbodite vilicom da se previše ne digne. Presavinite razvaljano tijesto nekoliko puta i prebacite ga na pleh na kojem ćete ga peći. Rubove savijte kako bi tijesto nakon pečenja dobilo ljepši oblik.
Tijesto se peče u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 15 minuta. Kad se ispečeno tijesto prohladi na plehu, oprezno ga maknite da se ohladi do kraja. Isto ponovite i s drugom polovicom lisnatog tijesta, a kad se oba pečena tijesta ohlade, višak tijesta odrežite nožem kako bi stalo u pleh.
Prašak za šlag pjenu ubacite u veću posudu, dodajte hladnu vodu i miksajte dok ne dobijete čvrsti šlag. Od jogurta uzmite par žlica i pomiješajte sa želatinom u prahu. Ostavite da odstoji. Pomiješajte ostatak jogurta sa šećerom i dobro ručno izmiješajte pjenjačom. Kad je želatina s jogurtom dovoljno odstajala, prebacite je u posudu na štednjaku.
Zagrijavajte na laganoj vatri da se želatina otopi i postane tekuća. U posudu sa šlagom prvo stavite razmućeni jogurt sa šećerom i ručno miješajte pjenjačom. Na kraju dodajte otopljenu želatinu i sve dobro ručno izmiješajte pjenjačom da dobijete finu prozračnu smjesu.
Smjesu dodajte u pleh i zagladite je, a po vrhu rasporedite višnje. Kolač ohladite, a drugu koru narežite na manje komade kako bi rezanje kremšnita kasnije bilo lakše, te ih složite na vrh kolača. Cijeli recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati