Tko ne voli pizze i burgere? Ovih su dana totalni hit u Bjelovaru

OD SRIJEDE 18. lipnja, Park Eugena Kvaternika u Bjelovaru postao je domaćin Pizza & Burger Festivala – kombinacije dva najpoznatija domaća street food festivala. Ova gastro oaza otvorena je povodom Terezijane i trajat će do nedjelje, 22. lipnja, svakodnevno od podneva do 5 ujutro.
Na jednom mjestu okupljeni su poznati chefovi i majstori burgera i pizza, a posjetiteljima se nudi sve – od klasičnih kombinacija do hrabrih noviteta.
Tko kuha i što se jede?
Na 12 festivalskih kućica rasporedili su se poznati domaći chefovi i iskusni street food veterani. Tu su Ivan Pažanin i njegov Chef’s burger, Institut za burgere by Mate Janković i njegovi hitovi poput Bacon Jalapena, Grof Lovski s divljači, Škartoc ljubavi iz Međimurja, Burgers by Good Food i Marin Medak s dvije RougeMarin kućice – jedna s burgerima, druga s pizzama.
Posebna atrakcija su Rougemarinove pizze i burgeri – među njima "Zvijerci" burger inspiriran vojničkim danima u Bjelovaru, kao i Bilogorski burger sa špekom i dimljenim sirom. Za one željne divljine tu je Grof Lovski. Za njegov Marija SMASHerezija burger s jelenom i divljom svinjom u brioche pecivu kažu kako je "jedan od najpotpunijih okusa ikada". U ponudi još ima i Šiš burger, Lovski burger te Zvrk roštiljku.
Ljubitelji pizza ne bi trebali propustiti "Magmu", vulkansku pizzu s pikantnom salamom i medom s chilijem, kao i specijalitet pizzu frittu.
Pizza fritta – jedan od naših favorita
Pizza fritta, pržena napolitanska pizza punjena mozzarellom, šunkom i umakom od rajčice – pravi je hit među street food klasicima. Inače, pizza fritta je napuljski specijalitet koji se, za razliku od klasične pizze, ne peče nego prži u dubokom ulju.
Radi se tako da se nadjev – najčešće kombinacija mozzarelle, šunke i pasirane rajčice – stavi između dva sloja dizanog tijesta koje se zatim zatvori poput velike punjene pogače.
Rezultat je hrskava, zlatnosmeđa korica i rastopljeni, sočni nadjev iznutra. Ovaj tip pizze posebno je popularan kao ulična hrana, a jede se dok je još vruća, najčešće iz masnog papira. Osim klasičnih punjenja, poznata je i verzija s endivijom, grožđicama i pinjolima. Nama je jedan od favorita, pa svakako preporučamo da ju i vi ovom prilikom isprobate, a onda se počastite tiramisuom ili sladoledima.
A iz pizzerije Pizza Re dolazi Empress pizza s pestom Genovese, mozzarellom di bufala i kremom od bundeve – inspirirana caricom Marijom Terezijom.
Slatku ponudu donosi kućica Gdje je Jura, sa svojim poznatim cannolinima, jagodama i novim desertom – Slice Ice, domaćim sladoledom u listićima koji se poslužuje s raznim dodacima.
Pizze, burgeri i kombucha – sve na jednom mjestu
Osim klasika iz Central bara i koktela s kućice Gingle Bells (probajte mojito s yuzuom ili passionfruitom), nudi se i kombucha – fermentirano piće koje sve više ulazi u mainstream. Osvježavajuće, prirodno gazirano i idealno za ljetne dane.
Festival se održava na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru, a traje od 18. do 22. lipnja. Radno vrijeme je od 12:00 do 05:00, a ulaz je slobodan.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati