Što čini krumpir salatu savršenom? Savjeti svjetskih kuhara

TRI POZNATA kuhara – Amy Thielen, Molly Stevens i James LaVigne – otkrili su ključnu tehniku za izradu najbolje krumpir salate: kuhanje cijelih, neoguljenih krumpira u hladnoj, posoljenoj vodi. Ovaj postupak osigurava ravnomjerno kuhanje i optimalnu teksturu.
Svaki od njih dodaje svoj jedinstveni pečat ovom klasičnom jelu, od njemačkih i austrijskih vinaigreta do južnjačkih majoneznih varijacija s jajima i senfom, prenosi eatingwell.
Savjeti za najbolju krumpir salatu
Koristite voskaste vrste poput crvenih, žutih ili Yukon Gold krumpira, jer bolje zadržavaju oblik nakon kuhanja.
Stavite ih u hladnu vodu i počnite kuhati. Time ćete osigurati da se kuha ravnomjerno, a nakon kuhanja, dok su još topli, prelijte ih s malo octa kako bi upili okuse. Za kremoznost koristite majonezu ili grčki jogurt, a za dodatnu hrskavost povrće poput celera, crvene paprike ili krastavaca.
Obogatite salatu svježim začinskim biljem poput peršina, vlasca ili kopra za dodatnu svježinu.
Regionalni dodaci
Svaki kuhar ima svoj prepoznatljiv pristup. Thielen preferira njemačke ili austrijske vinaigrete, dok Stevens kombinira kremaste i vinaigretne elemente. LaVigne, inspiriran južnjačkom tradicijom, često dodaje senf, luk i jaja, ponekad i sumak za poseban okus.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati