Žrtva pucnjave u Sisku: Propucan mi je abdomen, oštećen želudac, amputiran palac...

Screenshot: Nova TV

PROŠLA su dva tjedna od pucnjave u kojoj je 58-godišnji Nedžad Fetić u Sisku ubio jednu i teško ranio četiri osobe. U svom pohodu je i zapalio tri kuće. Uhićen je nekoliko sati nakon počinjenja zločina te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor. 

Žrtve koje su se našle na putu ubojici još uvijek su u šoku, a dio njih je i pod liječničkim nadzorom. "Jesi li mogao spriječiti neke stvari, jesi li mogao nešto drugačije odraditi, jesi li mogao bilo što učiniti. Zna se što je najgore - najgore što je susjeda izgubila život, a sad ovo što smo mi izranjavani... Život je život", ispričao je za Novu TV Miljenko, jedna od žrtava.

"Sama sjećanja... ne znam što bih vam rekao"

Priznaje kako još uvijek neke prizore ne može izbrisati iz sjećanja. "Vrteći sve filmove unazad, to se odvijalo takvom brzinom da... vjerujete li da jedva sam uspio ta druga vrata zaključati?" kazao je. Tek prije nekoliko dana je otpušten iz bolnice, gdje se oporavljao. Kaže da mu povratak u ulicu gdje živi ne pada lako. 

"Sama sjećanja... ne znam točno što bih vam rekao... vrte se, prolaze kroz mene - tragedija i kako se odvijala", objasnio je. Svjestan je činjenice da će šok još dugo trajati, dulje od rana na tijelu koje će zacijeliti. U napadu je zadobio prostrijelnu ranu trbuha, abdomena, oštećenje želuca, odstranjene su mu dvije trećine debelog crijeva, amputiran lijevi palac i ima ogrebotinu malog prsta na desnoj ruci. 

"Supruga me održavala na životu"

"Pretpostavka je da su me tri zrna pogodila", naveo je. Ipak, naglašava da ni u jednom trenutku nije htio odustati, nego se borio za živote svojih najmilijih. "Sat vremena sam čekao liječničku pomoć zato što nisu mogli prići jer nije bilo osigurano područje zločina", ispričao je Miljenko koji je cijelo vrijeme bio pri svijesti. 

"Cijelo vrijeme, uz svoju suprugu koja me održavala na životu, zajedno smo se borili, sprječavali ga da uđe u kuću i uspjeli smo u tome", prisjetio se. Inače, prošli tjedan je objavljeno da će Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije izgraditi za jednu obitelj kuću, jer je njihova u potpunosti oštećena, te popraviti kuću druge obitelji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.