Žrtva kriptoprevare: Burazer je bio na SP-u u Kataru. Živio je raskošno

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon što je Županijski sud u Rijeci direktoru tvrtke BitLucky Luki Burazeru i još dvjema osobama odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog kriptoprevara, jedna od njihovih žrtava progovorila je za RTL. Žrtva je kazala kako je prije nekoliko godina ušla u cijelu priču s početnim ulogom od pet tisuća eura, a u konačnici i s nekoliko stotina tisuća eura. 

"Sve je bilo potkrijepljeno ugovorima. Znači ušao sam na preporuku prijatelja koji je bio već neko vrijeme ulagatelj u tu tvrtku. To nije bila priča da te netko zove na telefon i kaže ti: 'Daj mi pet tisuća eura i ja ću ti za dva dana napraviti pedeset.' Svako ulaganje je imalo svoj ugovor", kazao je. 

"Izbrisao je grupe"

Žrtvi se činilo kako nema problema sve dok 18. svibnja nije dobio Burazerov e-mail u kojem stoji da je tvrtka u krizi. "Tada kreće sve nizbrdo. Izbrisao je Discord grupe u kojoj su bili svi ulagači. Odjednom je takav mail poslao niotkud, a da je prije boravio u Kataru na Svjetskom prvenstvu po mjesec dana", prisjetio se. Kaže da mu je tek tada bilo jasno kako Burazer živi raskošno.

"Tada smo svi shvatili koliko je sati", dodao je. Podsjetimo, Burazer, Travalj i Burazerova zaručnica jučer su uhićeni, a sumnjiči ih se da su od 2017. do 2023. lažnim prikazivanjem činjenica pri trgovanju kriptovalutama prevarili više stotina klijenata za ukupno 18.5 milijuna eura, rečeno je danas novinarima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.