Zelenski o Bidenu koji ga zamijenio za Putina: Pomogli su, zaboravit ćemo tu grešku

Foto: Profimedia

Volodimir Zelenski komentirao je Bidenov gaf pred par dana kada je američki predsjednik ukrajinskog kolegu predstavio kao ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"To je bila greška", rekao je Zelenski novinarima po dolasku u Irsku danas. "Amerika je dala veliku podršku Ukrajincima, možemo zaboraviti neke greške", dodao je.

Bidenovi gafovi

"Dame i gospodo, predsjednik Putin," rekao je Biden prošli tjedan prilikom predstavljanja Zelenskog prije govora na NATO summitu u Washingtonu.

Iako se 81-godišnji Biden brzo ispravio, još jedan u nizu njegovih gafova dodatno je podgrijao spekulacije o njegovoj sposobnosti za obavljanje dužnosti pred američke predsjedničke izbore u studenom. Deseci Bidenovih vlasitih saveznika pozivaju ga da odstupi u korist mlađeg kandidata.

Njegov suparnik, republikanski izazivač Donald Trump, nije gubio vrijeme u ismijavanju gafa.

Zelenski nakon Irske ide i u Veliku Britaniju

Sastajući se s irskim premijerom Simonom Harrisom nakon slijetanja u okrug Clare, Zelenski je zahvalio Irskoj "što je ugostila mnogo ukrajinskih izbjeglica".

"Bili ste s nama od samog početka ruske invazije", rekao je.

Guardian piše da će Zelenski idući tjedan posjetiti Veliku Britaniju kako bi se pridružio savezničkim kolegama na sastanku Europske političke zajednice. Zelenski traži podršku zapadnih zemalja usred žestoke ruske bombarderske kampanje i kopnene ofenzive koja je izazvala pustoš širom njegove zemlje, a navodno je obilježila i najkrvavije razdoblje rata za moskovske vlastite trupe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.