Zbog Stipetića Matić brutalno spustio šatorašima i narugao se Loši

Foto: Hina

SABORSKI zastupnik SDP-a Predrag Matić današnju je stanku u saboru iskoristio kako bi vladajućima predbacio za neodržavanje minute šutnje za jučer preminulog generala Petra Stipetića za kojeg je rekao da je bio general s pet zvjezdica koji je više dao Hrvatskoj nego Hrvatska njemu.

"Jučer nas je, nakon teške bolesti, napustio jedan od najvećih junaka Domovinskog rata general Petar Stipetić. Bio je jedan od onih za koje se može reći: 'Došao je tiho i ušao u legendu'", rekao je Matić nakon stanke na početku saborskog zasjedanja. Ponovio je da bi Amerikanci da su imali Stipetića o njemu snimali filmove, a za čin kada mu se predalo pet tisuća vojnika srpskog 21. korpusa rekao je da je za udžbenike.

Usporedio je način na koji se opraštalo od pravomoćno osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka te kako se sada oprašta od Stipetića.

Fred Matić: Za razliku od Domazeta Loše, nisu ga boljeli zubi

"Za generala Stipetića koji je dao nemjerljiv doprinos u obrani Hrvatske neće biti zakupljene sportske i koncertne dvorane, neće biti posebne regulacije prometa, udruge neće suzu pustiti i priopćenja pisati, a hrvatska katedrala duha, dalekovidnica, jučer je u tzv. 'porno terminu', kad pošteni narod spava, pustio mali dokumentarac o toj legendi Domovinskog rata, dok su se o nekima serijali puštali u elitnom terminu HTV-a", upozorio je bivši ministar branitelja i vukovarski heroj Matić.

Rekao je da je Stipetić iz JNA došao na vrijeme, da nije kalkulirao i da ga nisu boljeli zubi, aludirajući tako na admirala Davora Domazeta Lošu koji je izjavio da je do zadnjega ostao u JNA jer je čekao da mu u Beogradu izrade zubnu protezu.

"Imao je manju mirovinu od šatoraša kojima su i njihove premale"

"Od 150 hrvatskih generala, a imamo ih po glavi stanovnika više nego bilo tko na svijetu, jedan je od rijetkih koji je uprljao čizme po rovovima Istočne Slavonije, Bosanske Posavine i Banovine. Bio je načelnik Glavnog stožera, general i s pet zvjezdica, jedan od rijetkih koji je više dao Hrvatskoj nego Hrvatska njemu, imao je manju mirovinu od mnogih šatoraša koji su se žalili da im je mala", naglasio je Matić.

"Koliko znam nije bio vjernik i njegova Biblija je bila Ženevska konvencija, ali siguran sam da ga njegov imenjak na nebu čeka otvorenih vrata jer i u raju takvi trebaju", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.