Zbog štednje Vukelić seli u vojarnu, a Pankretić u Vukelićevu zgradu

HRVATSKA Vlada odlučila je uštedjeti i drugačijim razmještajem ministarstava pa će se tako Ministarstvo obrane premjestiti u vojarnu Croatia u Novom Zagrebu, dok će u njihov kompleks na Trgu kralja Petra Krešimira useliti Ministarstvo regionalnog razvoja.

Navodno će se ovom seobom za proračun uštedjeti čak 20 milijuna kuna. "MORH se zbog standarda NATO-a mora iseliti iz središta grada, a naše je ministarstvo jedno od posljednjih koje radi na više lokacija. Usto, u ovo vrijeme krize svaka je ušteda dobrodošla, a u punome mandatu preseljenjem štedimo oko 100 milijuna kuna", objasnio je ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić čije ministarstvo sada djeluje na devet različitih lokacija, piše Večernji list.

No, Pankretićevo ministarstvo će zauzeti samo dio kompleksa, a u drugi dio Vukelićeve baze bi se trebao smjestiti Fakultet političkih znanosti. Dekan tog fakulteta i bivši savjetnik predsjednika Republike, Vlatko Cvrtila, kazao je da su za dobivanje tog prostora imali podršku bivšeg predsjednika Mesića, a bivšeg premijera Ive Sanadera pa se nadaju da će, nakon preseljenja Ministarstva obrane, dobiti barem dio njihovog starog kompleksa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.