Zapovjednik pričuvnog sastava antiterorističke postrojbe: Primorac je ´91. bio u mojoj postrojbi!

KAKO bi potvrdio sudjelovanje predsjedničkog kandidata Dragana Primorca u ratu, medijima se javio Vlado Bužančić, zapovjednik pričuvnog sastava antiterorističke postrojbe PU splitsko-dalmatinske od 1. rujna 1990. do 15. siječnja 1992. godine.

"Kao zapovjednik pričuvnog sastava antiterorističke postrojbe PU splitsko-dalmatinske, vezano uz članke objavljene glede predsjedničkog kandidata i dragovoljca Domovinskog rata prof. dr. sc. Dragana Primorca te njegovog navodnog nesudjelovanja u Domovinskom ratu, mogu potvrditi sljedeće: Tijekom kolovoza i rujna 1990. godine, a u svezi događanja u Kninu i barikada na cestama, formirana je posebna postrojba pričuvnog sastava antiterorističke postrojbe, koja je uz ostale zadaće, obavljala i poslove osiguranje pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana tijekom Europskog atletskog prvenstava održanog u Splitu, a čiji pripadnici su, uz ostale, bili i braća Dragan i Damir Primorac", navodi Bužančić.

"Navedena postrojba je također u to vrijeme bila i angažirana na osiguranju svih vitalnih objekata na području Županije splitsko-dalmatinske, kao i na blokadi svih vojnih objekata tzv. JNA. Kao što je već rečeno, u tu postrojbu pristupili su i dva brata Dragan i Damir Primorac, te su, zajedno s ostalim pripadnicima, obavljali sve složene zadaće koje su se pred njih stavljale. Važno je naglasiti da je u kolovozu i rujnu 1990. godine prof. dr. sc. Dragan Primorac u postrojbu pričuvnog sastava policije doveo sve prvotimce tae kwon do kluba Kocunar, čiji je on bio predsjednik i trener, a od kojih članova je i formirana gore navedena postrojba", dodaje.

"Posebno napominjem da je tada Milan Kuzmanić kao voditelj i koordinator za pričuvne postrojbe MUP-a, tražio od mene da dva brata nikako ne smiju biti u istoj postrojbi te sam u srpnju 1991. godine donio odluku da će u postrojbi ostati Damir Primorac, s time da Draganu Primorcu prestao angažman u postrojbi 30. srpnja 1991. godine", izvijestio je Bužančić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.