Zapadna obala: 4 mrtva u akciji palestinske policije

Foto: Hina

ČETVORICA Palestinaca, među kojima dvojica policajaca, izgubila su život od četvrtka navečer u Nablusu, na sjeveru okupirane Zapadne obale, u sukobu policije i naoružanih osoba, rekli su u petak palestinski čelnici.

Sukob je izbio kada su policijske snage ušle u staru gradsku jezgru u Nablusu, što je unijelo nemir u tu gusto naseljenu četvrt, kako bi izvršile pretres u potrazi za ilegalnim oružjem, rekao je glasnogovornik palestinske sigurnosne službe Adnan al Damiri.

"Dvojica policajaca, sudionika velike operacije ubijena su hitcima tijekom oružanog sukoba", rekao je guverner Nablusa Akram Radžub.

"Tijekom pretresa naoružane osobe su zapucale na policiju koja je uzvratila", dodao je. Ustrijeljena su "dvojica kriminalaca za kojima se tragalo", rekao je Damiri.

Operacija se nastavila u petak ujutro, dodao je glasnogovornik rekavši da je zaplijenjeno više komada oružja.

Palestinska policija je zadnjih mjeseci izvela veći broj racija, napose na sjeveru Zapadne obale, omanjeg palestinskog teritorija koji je gotovo 50 godina pod izraelskom okupacijom.

Policija tvrdi da želi zaplijeniti ilegalno oružje, koje je u većim količinama ostalo nakon druge Intifade, palestinskog ustanka 2000. - 2005.

Palestinska policija ima pravo djelovati na manje od 18 posto Zapadne obale na temelju ugovora s Izraelom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.