ZAKAZAN SASTANAK Plenković i Cerar sastaju se 12. srpnja

Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL

PREMIJER Slovenije Miro Cerar piropćio je ranije danas putem svojeg Twitter profila kako je razgovarao telefonski s premijerom Plenkovićem te kako je s njim dogovorio sastanak na kojem će razgovarati o odluci arbitražnog suda, a koji će se održati 12. srpnja.

Razgovarat će 12. srpnja u Ljubljani

Nedugo potom su istu informaciju potvrdili iz hrvatske vlade. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Predsjednik vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, telefonski je danas razgovarao s  predsjednikom vlade Republike Slovenije, Mirom Cerarom.

Predsjednik vlade, Andrej Plenković, ponovio je stajališta Republike Hrvatske te naglasio da Hrvatska ostaje pri svojoj odluci da Republiku Hrvatsku današnja arbitražna odluka ni na koji način ne obvezuje i Republika Hrvatska neće je primjenjivati.

Predsjednik vlade Slovenije, Miro Cerar, ponovio je stajalište Republike Slovenije o današnjoj odluci Arbitražnog suda u Den Haagu.

Dogovorili su se da neće poduzimati jednostrane poteze te da će razgovore nastaviti 12. srpnja u Ljubljani, uoči sastanka Berlinskog procesa u Trstu 12. i 13. srpnja.

Sastanku u Trstu nazočit će šefovi država ili vlada (Njemačke, Francuske, Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije i UK) te zemalja jugoistočne Europe (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije)", stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.