Zajednička sjednica vlada Hrvatske i BiH: "Granica nas ne razdvaja, već spaja"

U SPLITSKOJ Vili Dalmacija zajedničku sjednicu održale su Vlade Hrvatske i BiH. Sjednicom su predsjedali Jadranka Kosor i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić.

Tema rasprave je suradnja Hrvatske i BiH na više različitih razina, s naglaskom na policiji i pravosuđu, euroatlantskim integracijama, gospodarstvu i prometu. "Uvjerena sam da ćemo dokazati kako granica nije nešto što nas razdvaja, već mjesto susreta ljudi i ideja", rekla je Jadranka Kosor na početku sjednice istaknuvši kako Hrvatska upravo s BiH ima najdužu granicu.

Kosor je podržala put Bosne i Hercegovine prema euroatlanskim integracijama i najavila da će Hrvatska maksimalno olakšati put svojih susjeda prema Europskoj uniji. Podsjetila je kako je u tu svrhu Špiriću predala i prijevode pravne stečevine EU-a na hrvatski jezik. Iste je te prijevode Kosorica nedavno uručila i srpskom premijeru.

Nikola Špirić podržao je Kosoričinu poruku, kazavši kako se slaže s tvrdnjom da nas granica može spajati, a ne samo razdvajati. Izjavio je da su odnosi Hrvatske i BiH u usponu te izrazio nadu da će se u budućnosti samo dodatno razvijati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.