Zagrepčanin kritizirao obnovu. Ministarstvo: Nije točno da se nabave ne provode

Foto: Facebook, FaH

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine reagiralo je nakon što smo danas prenijeli objavu Zagrepčanina Alana Čaplara, inače urednika brojnih planinarskih publikacija, koji je kroz detaljan osvrt kritizirao obnovu nakon zagrebačkog potresa.

Čaplar je ispričao svoje iskustvo s obnovom te konstatirao da sve i dalje stoji. Detaljno je naveo što je sve dosad prošao u procesu obnove iako još ništa zapravo nije započelo

"Nije točno da se nabave ne provode"

Iz Ministarstva kažu da nije točno da se nabave ne provode. Njihovu reakciju prenosimo u nastavku. 

"Nije točno da se nabave ne provode. Za obnovu višestambene zgrade na lokaciji Palmotićeva 27 u Zagrebu, a koja se odnosi na g. Alana Čaplara,  proveden je postupak javne nabave za izvođenje radova, odabran je najpovoljniji ponuditelj te je u tijeku žalbeni rok po isteku kojeg se tijekom idućeg tjedna očekuje potpisivanje ugovora s izvođačem. Po potpisivanju ugovora biti će isplaćeni i troškovi za izradu projekta za predmetnu nekretninu.

Netočan je navod da se ne provode nabave radova i usluga od kad je na dužnost imenovan novi ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine g. Branko Bačić, već dapače, ubrzane su. Ministarstvo je završilo sedam postupaka nabave za izradu nalaza i projektne dokumentacije obnove za ukupno 336 zgrada oštećenih potresom na području Sisačko-moslavačke županije.

"U postupku je nabava za  500 mobilnih kuća za privremeni smještaj"

U postupku je nabava za  500 mobilnih kuća za privremeni smještaj korisnika kontejnerskog smještaja koje se odnose na područje Sisačko-moslavačke županije, za izvođače radova nekonstrukcijske obnove na Banovini, za izvođače radova nekonstrukcijske obnove i energetske obnove obiteljskih kuća (ukupno 201), za izradu projekta obnove konstrukcije zgrade za ukupno 110 obiteljskih kuća oštećenih potresom na području Sisačko-moslavačke županije te za izvođače konstrukcijske obnove višestambenih zgrada u Glini (23 stana) i Sisku  (33 stana)", stoji u reakciji Ministarstva na čijem je čelu Branko Bačić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.