KORONAVIRUS

Zagrebačkim zatvorenicima se ne može u posjetu, osim u jednom slučaju

Foto: Marko Prpić/Pixsell

SUKLADNO uputi Ministarstva pravosuđa, do 1. travnja ograničene su posjete zatvorenicima u Zatvoru u Zagrebu, što uključuje i zatvorenike koji se nalaze u istražnom zatvoru.

Iznimno, posjeta se može odobriti po posebnom odobrenju upravitelja, a kada je to nužno radi zaštite prava zatvorenika u sudskom postupku ili u drugim nepredvidivim slučajevima (smrt člana obitelji, elementarna nepogoda i sl.). 

U tim situacijama posjetitelji su dužni potpisati izjavu o nepostojanju zdravstvenih rizika vezanih uz epidemiju koronavirusom, stoji u obavijesti na stranicama Županijskog suda u Zagrebu.

Ove mjere uvedene su kako bi se zaštitilo zdravlje zatvorenika, pravosudnih policajaca i službenika. Ministarstvo je zabranilo i izlaženje zatvorenika iz kaznionica.

Privremeno su obustavljene i djelatnosti svih udruga civilnih društava u kaznenim tijelima, a upravitelji su dobili zadatke utvrditi protokole zaprimanja i otpremanja paketa iz zatvora i kaznionica.

U slučaju da se kod nekog od zatvorenika pojave simptomi bolesti, izdvojit će ga se iz zajedničke sobe i odvesti liječniku.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.