Zadro konačno preuzeo Dalmacijavino: Pipi seli u Hercegovinu

Foto: Index

MARINKO ZADRO, vlasnik tvrtke Oštrc, i njegov unuk Luka Diel - Zadro, direktor tvrtke koja je za 70 milijuna kuna kupila Dalmacijavino, danas su konačno sa stečajnim upraviteljem Pericom Mitrovićem obavili primopredaju i ušli u posjed svoje nove imovine.

Primopredaja je obavljena s dobrih godinu dana zakašnjenja zbog žalbe Državnog odvjetništva i žalbe vlasnika Traubi Internationala. Ozren Matijašević, predsjednik HURS-a, smatra da do odgode nije ni trebalo doći, prozvao je institucije koje trebaju brinuti o zakonitosti.

Zadovoljan je kako se Dalmacijavino izvuklo iz stečaja, no naglašava kako je potrebno da država odustane od svojih potraživanja jer bi se u protivnom moglo dogoditi da radnici ne dođu ni do lipe svojih potraživanja. Zauzvrat bi Dalmacijavino odustalo od spora za zgradu u gradskoj luci.

Pipi u Hercegovinu, vinarija u Drniš

Unatoč nadanjima da bi proizvodnja Pipija mogla ostati na Stinicama u Splitu, to se ipak neće dogoditi. Punjenje seli u Hercegovinu, Zadro se šokirao kada je vidio koliko puno ljudi puni tako malo Pipija. Sve će se morati osuvremeniti, modernizirati i automatizirati. Čim se steknu uvjeti, Pipi će se vratiti u Split, obećao je Zadro te pokupio gromoglasan aplauz.

Pogon na Stinicama će još neko vrijeme biti u funkciji, no proizvodnja će se prebaciti u Drniš. Zadro je vidio da se vani 30 posto vina prodaje odmah uz vinariju pa mu se čini zgodno takvo što ponuditi i u Drnišu, tim više što se nalazi na turističkoj ruti prema Krki.

Požalio se kako je nevjerojatno da su kod nas svi propali, a tvornice ovakvog tipa u Italiji bilježe rast od 30 posto. Zadro kaže da su uvjeti na tržištu katastrofalni i kako se dosta robe prodaje na crno pa je u takvim okolnostima normalnim proizvođačima nemoguće poslovati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.