Zadranin preko lažnih FB-profila uznemiravao dvije studentice, mogao bi u zatvor na 6 mjeseci!

PROTIV Mate Kožula, 26- godišnjeg člana HDZ-a i zaposlenika zadarske gradske uprave, Općinsko državno odvjetništvo je podnijelo optužni prijedlog jer je lažnim profilima na Facebooku i Iskrici mjesecima uznemiravao dvije djevojke.

Zadarska policija mladića je prijavila još 20. siječnja, kad im je jedna studentica prijavila da je na internetu objavljen lažni profil s njenim imenom, fotografijama, dva broja mobitela i kućnom adresom, za koju je napisano da je mjesto javnog okupljanja za sve koji žele diskretan seks.

Riječ je, prenosi Zadarski list, o odličnoj 23- godišnjoj studentici, kojoj se nakon objave telefon usijao od poziva s nepoznatih i skrivenih brojeva, tako da je u svega pola sata nazvalo 17 muškaraca koji su željeli doznati o detaljima seksualnih usluga.

Djevojka je, ne znajući o čemu je riječ, uzvratila na prva tri poziva, no onda je shvatila da nešto nije u redu, otišla na policiju i prijavila nepoznatog počinitelja. Tri dana kasnije, policija je preko IP- adrese pronašla Kožula.

No, tu nije bio kraj neugodnostima. Kožul je sličnu blamažu pokušao priuštiti i 22- godišnjoj prijateljici djevojke kojoj je otvorio lažni profil, no napisao je pogrešan broj mobitela, pa barem nije primala neugodne pozive.

Iako je policiji prijavljen još u siječnju, nekoliko je puta reaktivirao lažne profile.  Studentica je zbog šoka popustila na fakultetu i posjećivala psihijatra. Kožul je, potvrdili su iz zadarske gradske uprave, do daljnjega suspendiran s radnog mjesta.

Ovo će biti prvi slučaj na zadarskom Općinskom sudu koji je pokrenut zbog seksualnog uznemiravanja putem interneta, a Kožul bi u zatvoru mogao zaglaviti do 6 mjeseci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.