Za novi izgled Dnevnika HRT-a potrošeno 700 tisuća kuna

DNEVNIK HRT-a u petak bi trebao osvanuti u novom ruhu, vrijednom čak 700 tisuća kuna. Naime, Prisavlje je odlučilo u vremenima recesije dostojno obilježiti "obljetnicu" odnosno 53. rođendan Hrvatske televizije pa će tako Dnevnik osvanuti u novom izdanju.

Kako piše Jutarnji list, za novi izgled zaslužni su Dario Iričanin i Damir Sobolović iz HTV-ova odjela dizajna, a nova scenografija napravljena je u maniri "modernih news rješenja" u kojoj bi sve trebalo biti sažetije, suvremenije i brže.

Dnevnik u 19.30 dobit će i novu glazbenu podlogu koju je napravio Dubravko Robić s Hrvatskog radija. Scenografija Dnevnika posljednji je put promijenjena prije točno tri godine, a posao na ovoj trajao je gotovo pet mjeseci, podsjeća Jutarnji.

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a gđa Hloverka Novak Srzić istaknula je kako je "osvježenje u izgledu svakako dobrodošlo, ali je za program prije svega važno to što je za današnji pristup i način rada Informativnog programa nova scenografija daleko funkcionalnija od stare jer omogućuje kvalitetniju realizaciju javljanja uživo, bolje pozicionira sve češće goste Dnevnika i drugo“, priopćili su s Prisavlja.

Navode i da se ova promjena u funkcionalnosti i izgledu Dnevnika predviđa već duže vrijeme i rezultat je "preciznog planiranja i provedbe: utoliko su direktni troškovi nove scenografije daleko niži od iznosa koji se za istu svrhu ulagalo prije i iznose oko 115 tisuća kuna, a opremanje tehnike HTV-a prate dodatni marketinški ugovori".

M.M.
Screenshot: HTV

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.