Westgate Split dobitnik prestižne nagrade International Property Awards

Foto: Tonči Lučin

WESTGATE SPLIT dobitnik je prestižne nagrade International Property Awards, izvijestili su iz tvrtke. Navode kako je 80 članova ekspertne skupine, među njima i četiri engleska lorda, pregledalo i ocijenilo tisuće prijavljenih projekata iz 115 država. Glavna nagrada za najbolji projekt u kategoriji visokogradnje poslovne namjene u Europi dodijeljen je tvrtki Westgate Tower za projekt Westgate Split koji je u potpunosti promijenio vizuru ulaza u centar Splita. 

International Property Award je u sektoru ulaganja u nekretnine ono što je Oscar filmskoj industriji, godišnje okupljanje najboljih svjetskih investicijskih tvrtki, arhitekata, dizajnera, konzultanata i menadžera iz sektora, napominju u Westgateu. Ceremonija dodjela nagrada održat će se večeras u londonskom Savoy hotelu, a nagradu za Westgate preuzet će direktor Josip Komar.

Staklo i bijele vertikale

"Priznanje za Westgate Split je zaista posebno jer je to bio jedan od najvećih izazova u mojoj karijeri, no htio bih naglasiti da se priznanje odnosi na cjeloviti projekt i nije vezano samo uz arhitekturu, već i uz developerske vještine. Tornjevi su zamišljeni kao jasni, izvorni, kristalični oblici u kombinaciji stakla i bijelih vertikala, suprotstavljeni plavoj horizontali kaštelanskog zaljeva u pozadini. Jezik arhitekture je jasan, podređen funkciji poslovnih sadržaja, suzdržan i nenametljiv u svrsi definiranja prostornog znaka", komentirao je arhitekt Otto Barić.

"Iako je vrijednost projekta Westgate Split očita, jer nas je prepoznao najveći lanac hotela u svijetu, a izgradili smo i objekt za jednu od najvećih hrvatskih banaka, ova međunarodna nagrada nam privatno puno znači. U konkurenciji su bili najbolji projekti u Europi, u gradovima koji su kudikamo veći i bogatiji od Splita te smo ponosno što u Hrvatsku nosimo priznanje za naš dosadašnji rad", kazao je Komar.

S 28 etaža drugi bi toranj postao najviša građevina u Hrvatskoj

Westgate Split sastoji se od dva objekta. Poslovni toranj otvoren prije godinu dana upravno je središte Splitske banke. Sastoji se od prizemlja, 12 etaža, četiri podzemne etaže. Drugi toranj je u gradnji. Zamišljen je sa 17 etaža, ali Komar traži dozvolu za proširenje projekta na 28 etaža, čime bi postao najviša građevina u Hrvatskoj. Izabran je kao objekt u kojem će grupacija Mariott Hotels otvoriti svoj prvi hotel u Hrvatskoj. Komar pregovara s nekoliko tehnoloških kompanija koje vide Westgate kao budući centar u regiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.