Washington očekuje nove napade proiranskih skupina u Iraku

Foto: EPA

SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE očekuju u Iraku nove napade paravojnih saveznika Irana koji će zbog "toga vjerojatno žaliti", izjavio je čelnik Pentagona Mark Esper nakon napada na američko veleposlanstvo u Bagdadu i smrt jednog Amerikanca u Kirkuku.

"Provokacije traju mjesecima", izjavio je američki ministar obrane novinarima.

"Mislim li da će oni nešto učiniti? Da, i vjerojatno će zažaliti zbog toga", dodao  je.

"Spremni smo se braniti i spremni smo spriječiti nova nezdrava ponašanja tih skupina, koje vodi i financira Iran", nastavio je. 

Veleposlanstvo dobro zaštićeno 

Ako Sjedinjene Države imaju saznanja o pripremama novih napada, "poduzet ćemo preventivne mjere radi zaštite američkih snaga i američkih života", zaključio je.

Načelnik glavnog stožera vojske SAD-a general Mark Milley je naglasio da je američko veleposlanstvo u Bagdadu dobro zaštićeno.

Prosvjednici su privukli izazvali pozornost, no "mi smo potpuno sigurni da je veleposlanstvo sigurno i teško da bi netko u njega mogao upasti", rekao je.

Proiranski prosvjednici su prekjučer napali američko veleposlanstvo u Bagdadu prosvjedujući protiv američkih napada na položaje Brigada Hezbolaha, frakcije koju Washington optužuje za raketni napad prošloga tjedna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.