VW: 26 457 vozila u Hrvatskoj ima problematični dizelski motor i na svima ćemo napraviti servis

Foto:

VOLKSWAGEN posljednjih tjedana proživljava veliku krizu, s obzirom da su krivi za jedan od najvećih korporativnih skandala u povijesti. Naime, otkrivene su nepravilnosti uzrokovane softverom za optimiziranje dušikovih oksida kod dizelskih motora. Kompanija sada hitno radi na mjerama za poboljšanje emisije ispušnih plinova dizelskih automobila kako bi već ovog mjeseca nadležnim tijelima prezentirali rješenja, priopćili su.

Naveli su kako se problematika sa softverom za manipuliranje rezultatima mjerenja ispušnih plinova ne odnosi na nova vozila s EU6 motorima koja se trenutno nalaze u ponudi u EU te da ista ispunjavaju sve zakonske zahtjeve i ekološke standarde.

Softver za optimizaciju rezultata mjerenja dušikovih oksida prilikom ispitivanja ugrađivan je isključivo u vozila s dizelskim motorom tipa EA 189 EUs s tri i četiri cilindra zapremine 1,2 litara, 1,6 i 2,0 litara, tvrdi VW.

Ukupno je 26 457 Volkswagenovih vozila u Hrvatskoj. "Razdijeljeni su prema sljedećim markama: 14 230 VW osobna vozila, 2 564 VW gospodarska vozila, 2 517 Audi, 836 SEAT i 6 310 ŠKODA", priopćili su iz Volskwagena. Na svima njima bit će napravljene servisne mjere, a troškove će u potpunosti snositi koncern.

VW naglašava i da navedena problematika ni nak oji nači ne utječe na sigurnost ili mobilnost automobila. Sva vozila su tehnički sigurna i spremna za daljnje korištenje bez ikakvih ograničenja. Kako tvrde, ne postoji poveznica pogođenih dizelskih vozila s nacionalnom provjerom ispušnih plinova pri provođenju eko testa na redovitim tehničkim pregledima u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.