Vukovarski HSP: Tadić je nepoželjan ovdje!

PRIJE nekoliko dana vukovarski gradonačelnik Željko Sabo kazao je da bi se predsjednici Ivo Josipović i Boris Tadić trebali sastati u Vukovaru te da bi to svijetu odaslalo poruku dobrosusjedskih odnosa. Na njegovu izjavu reagirali su iz HNS-a. Naime, oni smatraju da Boris Tadić ne treba dolaziti u Vukovar, čak naprotiv, da je nepoželjan tamo, te su najavili i moguće prosvjede ako do sastanka dvaju predsjednika dođe.

"Tadić može ići u Zagreb i na Pantovčaku se sastati s kim hoće, ali u Vukovar i na Ovčaru mogu doći samo oni koji poštuju narod čije su žrtve tamo ubijene. Potrudit ćemo se da Tadić zapamti posjet Vukovaru ako uopće i dođe. Da sam na njegovu mjestu, ne bih dolazio", kazao je dopredsjednik podružnice HSP-a Petar Macut. Dodao je da je "gradonačelnik Sabo izrekao notornu laž kad je rekao da Vukovar živi u ozračju tolerancije, prava je istina da se Hrvati i Srbi tek podnose".

Dopredsjednik vukovarskog HSP-a Macut kazao je da je srpska manjina ta koja zahtijeva samosegregaciju, a ne Hrvati, kao što to žele prikazati naslovnicom tjednika Novosti koja po njegovu mišljenju "vrišti da se provodi segregacija Srba u Vukovaru".

HSP je izvijestio da su dosad u Vukovaru prikupili 5.600 potpisa za referendum za izmjenu dijela statuta grada koji daje pravo uporabe ćirilice srpskoj manjini u javnoj i službenoj komunikaciji. Nedostaje im još 1.000 potpisa i vjeruju da će ih prikupiti te da će 23. ožujka službeno ukinuti sporni stavak statuta te da referendum neće biti potreban.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.