Vučić prisegnuo za predsjednika Srbije i započeo drugi mandat

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je na posebnoj sjednici Skupštine Srbije prisegnuo za predsjednika čime je započeo još jedan petogodišnji mandat.

Kako javlja N1 Srbija, Vučić je tijekom prisege izgovorio tekst: "Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i cjeline teritorija Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni dio, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštivanju i obrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savjesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti".

Vučić je drugi put za predsjednika izabran u prvom krugu izbora u travnju kada je osvojio 2.224.914 glasova, što je oko 59 posto. Prije točno pet godina Vučić je prisegnuo i postao predsjednik Srbije. Prema zakonu, nitko ne može više od dva puta biti izabran za predsjednika Srbije.

Opozicijske stranke kažu da Vučić priseže pred starim sazivom parlamenta, no šef Skupštine Srbije Ivica Dačić odbacuje kritike oporbe. Kaže da je stari saziv parlamenta zapravo aktualni saziv jer je izborni proces još u tijeku. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.