Vratila se iz Njemačke već nakon mjesec i pol: "Riskirala sam i pokrenula posao u Pakracu"

Foto: Privatni album/Claudia Hoffman

MLADA 22-godišnja Claudia Hoffman iz Pakraca u potpunosti se razlikuje od priča koje smo imali priliku čitati posljednjih godina otkako je iz Hrvatske iselio velik broj, prvenstveno mladih ljudi.

Naime, ona se iz Njemačke odlučila vratiti i to nakon samo mjesec i pol boravka ondje kod rodbine, a sve kako bi u Hrvatskoj pokušala ostvariti svoj slastičarski san. Claudia je uspjela otvoriti slastičarski obrt za proizvodnju torti i kolača, a nada se kako će ubrzo uspjeti u svom naumu da otvori i slastičarnicu.

"Godinama već pečem torte i kolače za obitelj i prijatelje i pomislila sam kako je to ono čime bi se htjela baviti. Iako nikad nisam htjela otići iz Hrvatske, ipak sam se predomislila nakon što sam dobila poziv od rodbine u Njemačkoj. Međutim tamo sam kratko ostala.

Iako su ljudi tamo drugačiji i bolji je standard, meni tamo nije bilo lijepo. Prije nego sam otišla, predala sam papire u Hrvatskoj za otvaranje obrta i svaki dan čekala poziv da mi jave jesu li mi odobrili. To se otegnulo, kako to inače biva u našoj državi, ni nisam dugo izdržala u Njemačkoj već sam se vratila u Hrvatsku kako bi pokušala ubrzati proces s dobivanjem dozvole.



Usprkos svim lošim komentarima nisam posustala jer sam bila odlučna u tome da si otvorim slastičarski obrt. Nisam htjela odustati od cilja kojeg želim postići u svom životu", rekla je u razgovoru za Index Claudia, čiji je obrt "Slatki užitak" službeno počeo s radom 1.12.2015.


"Za sad ne žalim što sam se vratila"

Dodaje kako joj je su svemu tome bila nevjerojatna papirologija i koliko joj je dugo trebalo da dobije dozvolu, no tvrdi kako se isplatilo jer je jako zadovoljna poslom.

"Što je najbitnije, zadovoljni su i moji kupci. Svaka njihova pohvala i dobar komentar daje mi još vise nade i posla. Za sad ne žalim sto sam se vratila, a nadam se da ni neću. Evo, za Božić sam ispekla više od 150 kilograma kolača i desetak torti", rekla je Claudia, koja je prije odlaska u Njemačku radila u jednoj pekari, gdje je također pekla kolače.

Na upit hoće li i na nju utjecati zabrana korištenja Disneyevih likova kazala je kako će se prilagoditi tome. Dodaje kako je radila takve torte, ali više neće jer su kazne prevelike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.