Vraća se Latinica!

"SVE JE dogovoreno. Latinica kreće ponovno u jesenskoj shemi HTV-a. Velika je stvar za mene da je to napokon riješeno", kazao je za Index autor projekta Latinice Denis Latin.

Njegovu je emisiju prije početka jesenske sheme prošle godine s programa skinula Hloverka Novak Srzić, tada glavna urednica Informativnog programa HTV-a, pod objašnjenjem da Latin kreće u predsjedničku utrku.

Latinica se u programskoj shemi trebala naći i u siječnju ove godine, kada je to obećavao tadašnji Hloverkin zamjenik Dražen Majić, no to se nije dogodilo. U ožujku dvadeset urednika i novinara potpisalo je peticiju kojom se zahtijeva povratak Latinice na male ekrane, a istu je potpisao i predsjednik Ivo Josipović. No, Latina je tada v.d. urednika Informativnog programa Renato Kunić uvjetovao time da Latinica ide uživo ili - nikako.

Nakon godinu dana peripetija, Kunić i Latin ipak su uspjeli postići dogovor - Latinica ide ponedjeljkom u jesenskoj shemi HTV-a u Informativnim programu. Hoće li eventualno biti nekih promjena u konceptu Latinice, autor projekta nam nije htio otkriti, ali navodno je zadovoljan postignutim dogovorom.

> Denis Latin: HDZ i SDP zajedno prikrivaju kriminal na HRT-u!

> Dvadeset urednika i novinara peticijom zahtijeva: Vratite Latinicu!

> Ivo Josipović: Vratite Latinicu na HRT!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.