Vodeni val iz Karlovca kreće se prema Sisku i Petrinji

Ilustracija: Nikola Cutuk/PIXSELL

VRHUNAC vodenog vala iz Karlovca ide nizvodno, prema Petrinji i Sisku, gdje je vodostaj Kupe u porastu. Prema pisanju HRT-a, na tom području su već proglašene izvanredne mjere obrane od poplave zbog oštećenja nasipa od potresa.

Hrvatske vode prognoziraju da bi sustav bez većih problema trebao izdržati najavljene vodostaje. Ističu da su na mjestima gdje traje sanacija nasipa postavljene boks barijere.

"Na nekoliko lokacija imamo nasipe koji nisu završeni. Na desnom petrinjskom nasipu na lokaciji kod mosta Brest i nizvodno na lokaciji takozvanoj Krnica gdje smo postavili boks barijere, djelomično ih napunili i stvorili uvjete u slučaju većeg vodnog vala da možemo još uvijek dignuti na tim potezima", rekla je za HRT Tatjana Dobranić Kardaš iz Hrvatskih voda.

"Taj val se ipak po malo razlijeva i ne dolazi u takvom intenzitetu kao što je u početnom periodu očekivano. Vjerujemo da će sve proći u redu a zapravo i mi smo napravili sve pripreme koje su potrebne za eventualne nepogode", kaže Željko Tonković, vršitelj dužnosti načelnika petrinjskog Stožera civilne zaštite.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.