Vlast loče dok se država raspada

Foto: FAH

VEĆ TREĆI tjedan zaredom vladajući u Saboru nemaju kvorum. Izostanak zastupnika vladajuće koalicije danas je izazvao i žestoku reakciju šefa Kluba zastupnika HDZ-a Ivana Šukera.

"Većina postoji, ja se ispričavam hrvatskim građanima. Tri zastupnika iz vladajuće koalicije se nisu javila da neće doći. S predsjednikom Sabora je dogovoreno da više ni jedan zastupnik neće dobiti putni nalog.

Postoji nešto što se zove etika, moral i odgovornost prema građanima. Ako netko ne može doći, neka podnese ostavku. Ima zastupnika koji imaju po pet, šest funkcija i predložit ću na klubu da se to ukine", rekao je povodom propadanja kvoruma vidno uzrujani Šuker.

> Šuker bijesan na HDZ-ovce: "Ako ne mogu doći, neka podnesu ostavku"

Šuker održao lekciju zastupnicima, Jandroković i Mlakar dali ostavke na pozicije u Klubu

Nakon što je Šuker očitao bukvicu zastupnicima, u popodnevnim satima uslijedila je i reakcija iz redova zastupnika HDZ-a. Zastupnici Gordan Jandroković i Davorin Mlakar dali su ostavke na dužnost potpredsjednika Kluba zastupnika HDZ-a.

"Ostavkom želim potaknuti raspravu o radu Kluba. Nadam se da će se to i dogoditi. Ovo nije dobro", kazao je kratko za Index Gordan Jandroković o svemu.

> Jandroković i Mlakar dali ostavke na dužnost potpredsjednika Kluba zastupnika HDZ-a

Koalicija visi o koncu, a vladajući degustiraju vina

No, dok unutar vladajuće koalicije traju sukobi, a u Saboru nema kvoruma, čini se kako to one koji bi trebali biti na čelu ove države pretjerano ne zanima. Iako su upravo članovi Vlade ti koji predlažu zakone koje već tri tjedna nema tko izglasati.

Tihomir Orešković i Kolinda Grabar-Kitarović tako su u društvu ministra turizma Antona Klimana, ministra poljoprivrede Davora Romića  i istarskoga župana Valtera Flege posjetili 23. Vinistru - najdugovječniju izložbu istarskih vina.

Sudeći prema fotografijama s događaja, visoki državni dužnosnici sjajno su se zabavili prilikom degustacije vina i obilaska Vinistre.

To što disfunkcionalni Sabor (ponovno) nema kvorum, a sakatu koalicijsku Vladu trese najveća afera do sada, očigledno nije bio dovoljan razlog da premijer i predsjednica RH, umjesto gramzivog lokanja finih vina, počnu povlačiti državničke poteze.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.