Iz vlade sada kažu da nisu ni mislili ići na domjenak u Đakićev hotel

Foto: FaH

"NIJE planiran bilo kakav odlazak predsjednika Vlade na domjenak ili u hotel koji navodite u članku nakon svečane sjednice općinskog vijeća Pitomače", stoji u reakciji glasnogovornika vlade Marka Milića na članak "Plenković i HDZ-ovci večeras partijaju u hotelu Ivana Đakića", a navodi i da u rečenici "večeras će se Andrej Plenković i njegova ekipa iz HDZ-a gostiti, najvjerojatnije na teret poreznih obveznika, u hotelu Divino", iznosimo potpunu laž.

"Zbog objektivnog informiranja javnosti ističemo kako je riječ o potpuno netočnoj i zlonamjernoj tvrdnji. Prema programu, koji je Vlada jučer najavila svim medijima, vidljivo je da će predsjednik Vlade danas u 18.00 sati sudjelovati na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pitomača, koja će se održati u Domu kulture 'Drago Britvić'", stoji u reakciji glasnogovornika vlade.

Dvije stvari su čudne

No čudne su dvije stvari. Prvo, čini se da netko ne govori istinu o domjenku. Drugo, čudno je da šef HDZ-a i njegovi ministri iz te iste stranke kažu da je najava odlaska u hotel kojim upravlja sin HDZ-ovog zastupnika "netočna i zlonamjerna tvrdnja". Krenimo redom.

Općina Pitomača danas, povodom obilježavanja Dana općine, organizira svečanu sjednicu Općinskog vijeća u 18 sati u novoobnovljenom Domu kulture. Na službenim stranicama Općine Pitomače stoji i da je "nakon sjednice svečano potpisivanje ugovora za projekt unapređenja infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici i domjenak za uzvanike".


Najava Općine Pitomače

U gornjem dijelu te objave navodi se tko su uzvanici.

"Svojim dolaskom svečanu će sjednicu uveličati predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, ministar branitelja Tomo Medved, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, zastupnici u Hrvatskom saboru i ostali dostojanstvenici", stoji u objavi.

Općini Pitomači uputili smo novinarski upit u kojem stoji da nam je potvrđeno kako će na domjenku biti predsjednik vlade Andrej Plenković i ministri te da se domjenak organizira u hotelu Divino. Nismo dobili nikakav odgovor.

Zbog domjenka zatvoren hotel za "neuzvanike"

Nazvali smo i hotel Divino te upitali rade li večeras zbog visokih uzvanika, odnosno domjenka na kojem će biti premijer i ministri, te nam je potvrđeno da hotel zbog organiziranog domjenka neće raditi. O samom domjenku pitali smo i Ivana Đakića, vlasnika hotela i sina HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, koji nam je također potvrdio informaciju o domjenku, no nije bio spreman odgovarati na pitanja o detaljima. Poklopio nam je nakon pitanja o tome tko plaća domjenak.

Najava rasporeda vlade za današnji dan prema kojem je Pitomača posljednji događaj u danu

Uz to, Josip Đakić bi, prema najavama, unatoč svim svojim aferama trebao biti kandidat HDZ-a na izbornoj listi u četvrtoj izbornoj jedinici, koju bi trebao voditi osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Đakić je, podsjetimo, na unutarstranačkim izborima u HDZ-u podržao upravo Andreja Plenkovića za šefa stranke.

Hotel koji vodi njegov sin dobio je prošle godine novac od Ministarstva turizma za izgradnju bazena, a od Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) dobio je zajam u iznosu od 374.000 kuna. Stoga zaista čudi reakcije iz vlade da je odlazak u taj hotel, na kraju svega, "netočna i zlonamjerna tvrdnja".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.