Višnja i Zdravko Pevec pod kontrolom su kamatara?

POZNATI hrvatski poduzetnik i nesuđeni krizni menadžer trgovačkog lanca Pevec Vladimir Šelebaj sa te je funkcije pobjegao glavom bez obzira nakon samo sedam dana, jer je shvatio da poslove Višnje i Zdravka Peveca zapravo kontroliraju kamatari, tvrdi Nacional.

Tjednik navodi, pozivajući se na neslužbene izvore, kako je bračni par Pevec već duže vrijeme pod kontrolom opasnih kriminalaca kojima duguju velike iznos novca, te da Pevec već mjesecima posluje pod vrlo sumnjivim okolnostima, a njegovi vlasnici zapravo kupuju vrijeme pokušavajući izvući iz tvrtke što više novca kako bi ga osigurali za sebe, ali i za kamatare kojima duguju poveće iznose. Šelebaj, kojega su kao kriznog menadžera Peveca predložile banke vjerovnici, toga je postao vrlo brzo svjestan, tvrdi Nacional, te je sve činjenice i detalje do koji je došao tijekom kratkotrajne funkcije, vrlo brzo prijavio policiji, a onda i pobjegao iz Bjelovara u strahu za vlastiti život.

Klupko se, kako se čini, počelo odmatati već prvih dana na novom zadatku, jer je Zdravko Pevec uporno ignorirao Šelebajeve zahtjeve da mu dopusti uvid u svu poslovnu dokumentaciju, kao i da mu kod javnog bilježnika ovjeri punomoć za rad sa dokumentacijom tvrtke. Potom se na poslovnom sastanku Šelebaja i Peveca, održanom krajem listopada, nepredviđeno i nepozvano pojavio nepoznati muškarac, koji je vrlo neugodno i osorno novom kriznom menadžeru dao do znanja da je dobro upoznat sa svim detaljima poslovanja Peveca i da on donosi sve odluke.

Istoga je dana Šelebaj, tvrdi list, otišao na policiju, prijavivši da mu se prijeti i da strahuje za vlastiti život, te je objasnio kako osnovano vjeruje da Pevec uopće ne kontrolira vlastitu tvrtku, već da o svemu odlučuju nepoznati i opasni ljudi. Odmah nakon razgovora s policijom Šelebaj je sjeo u automobil i odjurio u Zagreb, a istoga je dana javno objavio da napušta funkciju kriznog menadžera. Cijela je priča, kako tvrdi Nacional, iscurila u javnost nakon što su pojedinosti novinarima potvrdili bliski prijatelji Vladimira Šelebaja i neimenovani izvori u policiji, no sam Šelebaj o tome je odbio govoriti.

Šelebaj nije za Index želio komentirati navode u Nacionalu.

Trgovački sud u Bjelovaru danas je pokrenuo postupak za utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečaja u Pevecu nakon što je 11 vjerovnika zatražilo pokretanje stečaja. Darko Šket imenovan je privremenim stečajnim upraviteljem koji mora do 21. prosinca utvrditi postoji li osnova za pokretanje stečaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.