KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Virovitičko-podravska županija dobila PCR uređaj za testiranje

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

PCR uređaj za testiranje na koronavirus, koji je u Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije stigao početkom siječnja, danas je i službeno pušten u rad.

"Uzorke koje uzimamo u našoj županiji od danas više nećemo voziti u Zagreb, već obrađivati ovdje, čime ubrzavamo postupak testiranja i skraćujemo vrijeme čekanja", rekao je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" dr. Miroslav Venus.

Dodao je kako će u Zavodu PCR uređajem raditi i pretrage poput spolno prenosivih bolesti i intrahospitalnih infekcija.

Kupnju uređaja vrijednog 860 tisuća kuna financirala je Virovitičko-podravska županija.

Dr. Miroslav Venus i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar potpisali su ugovor o funkcionalnoj integraciji djelatnosti za mikrobiologiju Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok".

"Pomoći ćemo u bilo kojem segmentu i u bilo kojem trenutku, pogotovo sada dok traje epidemija. Dva najvažnija preduvjeta za suzbijanje epidemije su pravodobno testiranje i detekcija kontakata pozitivnih osoba", rekao je Šostar naglasivši dugogodišnju odličnu suradnju.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.