Video: Znanstveno-fantastični Audi Shark je budućnost ili samo san?

AUDI je, čini se, pomaknuo granice konceptualnih automobila ali ne za korak naprijed, već u drugu dimenziju, jer je na njihovom natječaju za dizajn pobijedio koncept 26-godišnjeg Turčina Kazima Dokua, koji je zapravo lebdjelica ili hovercar.

Koncept je to kojeg se ne posramili ni najjači blockbusteri znanstvene fantastike ali u njemu se ipak vide poznati elementi dizajna Waltera de'Silve, koje je Doku pokušao uklopiti u svoj pobjednički koncept, i očito uspio.

Dizajnersko natjecanje na kojem je Dokuov Audi Shark (Morski pas) pobijedio, sponzoriraju Audi i akademija Domus iz Milana. "Osvrčući se na čiste i savršene linije Audija, dizajnirao sam super sportski automobil", kazao je Doku za portal Wired.com.

Odustao od akademije

Doku je dodao kako je pozicija vozača u vozilu slična onoj kod motorista ali sa sigurnošću koju nudi samo automobil, odnosno lebdjelica. Taj mladi Turčin dosad osvojio već tri nagrade za automobilski dizajn, među kojima su Peugeot Ustuminki sa šasijom od tkanine i koncept vozila bez vrata nazvan KA-Design.

Prava je šteta što se Doku nalazi u financijskom škripcu i ne može upisati milansku akademiju Domus, unatoč činjenice da je prva nagrada na natjecanju 70 posto školarine na toj akademiji, koju sponzorira Audi. Doku je morao odbiti jer jednostavno nije mogao skupiti ostatak novca ali bi mu možda mogli ponuditi posao u samoj tvrtki, jer njegov "morski pas" stvarno ima dobar ugriz na promatrača.

B.V.
Foto: Screenshot

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.