VIDEO Zastupnik Hrvatskog sabora pjeva ustašku himnu Evo zore, evo dana

Screeenshot: YouTube

OBJAVLJENA je snimka na kojoj zastupnik Hrvatskog sabora Ante Prkačin pjeva svojevrsnu ustašku himnu Evo zore, evo dana. 

Snimka je osvanula na Twitteru. Objavljena je s Twitter profila "Hrvati Toronto" s kojeg se danas proširila, no naknadno je izbrisana. Prvotno ju je objavio lokalni portal Slavonija IN na YouTubeu. 

"Evo Jure i Bobana. Jure zove, Boban viče: za dom spremni, poglavniče", pjeva na snimci Prkačin u društvu bivše miss turizma Ivančice Pahor. 

Inače, dok Prkačin s mikrofonom u ruci pjeva pjesmu koja slavi ustaškog koljača i ratnog zločinca Juru Francetića te njegovog naslljednika na čelu zločinačke ustaške jedinice Crna Legija Rafaela Bobana, kao i ustaškog kvislinškog poglavnika Antu Pavelića, sa zida ga gleda slika sv. Leopolda Mandića. 

Zasad nije jasno gdje je i kada točno snimka nastala, no čini se da je novijeg datuma. Slavonija IN je objavio da je bila riječ o novogodišnjoj zabavi. 

Prkačin, bivši HOS-ovac, inače je član Domovinskog pokreta i zastupnik je u aktualnom sazivu sabora od sredine 2020. U tom je vremenu nanizao nekoliko ispada poput onoga kada je SDP-ovku izvrijeđao na račun izgleda nazvavši je "debelom i masnom", ili onoga kad je zastupnici Možemo rekao: "Nakazo, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko je i u glavu".

Upitali smo Domovinski pokret za komentar snimke i njihov ćemo odgovor objaviti kada ga dobijemo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.