U Vinkovcima zapaljena crvena zvijezda: "Vidjet ćete kako petokraka lijepo gori"

Screenshot: Facebook

KOD Vinkovaca je zapaljena crvena zvijezda petokraka.

"Dana 21.09.2020.g Udruga dragovoljaca VINKOVCI SLAVIJA izvela je performans koji odražava naš stav prema zvijezdi petokraki.

Za nas je petokraka simbol zla i okupacije Hrvatske,simbol ubojica Hrvata. Potaknuti agresivnim veličanjem petokrake (neboder u Rijeci), imali smo potrebu pokazati što mi mislimo o petokraki. Uz saznanje da je Vijeće EU-a donijelo deklaraciju o zabrani veličanja totalitarnih režima među koje spada i komunizam, imamo potrebu složiti se s Vijećem Evrope, te smo odlučili da ćemo pred spomenikom žrtava partizanskog metka i noža, zapaliti zločinačku petokraku", piše u priopćenju koje potpisuje predsjednik UHBDDR-a Slavija Vinkovci Nikola Marković Žuti.

Kažu da su zvali medije.

"Htio bih naglasiti da smo pozvali sredstva informiranja, koja su nakon saznanja što želimo učiniti, automatski odbili i rekli da to ne smiju i neće popratiti.

Napominjem da petokraka i kokarda, po tom pitanju, ne predstavljaju nikakav problem (oni su uvijek poželjni). Također napominjem da paljenje petokrake ne predstavlja veličanje nijedne političke opcije, jer mi smo Udruga ne vanstranačka, nego nadstranačka", piše u priopćenju.

"Vidjet ćete kako petokraka lijepo gori"

Kažu da su svjesni da su za neke takvim razmišljanjem glupavi, ali dodaju da je to njihov izbor.

"Svjesni smo da smo takvim razmišljanjem za neke glupavi, no to je naš izbor. Jako nas žalosti što su neki domoljubni simboli zabranjeni, dok petokraka i kokarda nisu. Znam samo da ćemo progledati tek kad nam dođu vile u oči. Bez obzira na sve, vidjet ćete kako petokraka lijepo gori.

Pozdrav svim braniteljima u cijeloj Hrvatskoj, a posebna u Rijeci i Karlovcu, koji su se u proteklim danima iskazali kao pravi dragovoljci i Hrvati.

Zahvaljujem se svima koji su pripomogli paljenju petokrake.

Svima onima, žrtvama petokrake kojima je spomenik i napravljen, smo zapalili svijeću, izmolili Očenaš za njihove duše, te održali minutu šutnje.

Vječna im hvala i slava", stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.