VIDEO Studenti glasno izviždali govor rektora Borasa, izbacili ga iz takta

Video i foto: srednja.hr

FILOZOFSKI fakultet danas je obilježio svoj dan. Domaćin svečanog događaja bila je nova dekanica Filozofskog Vesna Vlahović-Štetić sa svojim prodekanima. Nakon kratkog uvodnog obraćanja dekanice na samom početku svečanosti, okupljenima se obratio i rektor Sveučilišta Damir Boras.

S prvom izgovorenom riječi rektora Borasa, sa samog kraja dvorane krenulo je glasno zviždanje studenata Filozofskog fakulteta, koji su razvili i veliki transparent "Filozofski je naš", javlja portal srednja.hr. I dok je Boras govorio o svim uspjesima Sveučilišta, o spremnosti na dijalog sa svima koji poštuju sveučilišne vrijednosti i koji su tolerantni, studenti su zviždali.

Rektor u svom 14-minutnom govoru nije ostao imun na zvižduke studenata Filozofskog, kojima su se pridružili i nezadovoljni studenti Hrvatskih studija. S govornice je ušao u raspravu sa studentima koji su zviždali i dobacivali, što ga je navelo da u trenutcima gubi nit u svom govoru.

Kada se zviždanje umirilo, rektor je govorio o financiranju Sveučilišta, zadržavanju 65+ zaslužnih nastavnika u sustavu, a po završetku, i na mjesto je ispraćen zvižducima, javlja srednja.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.