VIDEO Smiljanu Srnec na sud vodili u lisicama. U veljači ih nije imala

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

DANAS u 10 sati Županijski sud u Varaždinu održao je ročište o produljenju istražnog zatvora Smiljani Srnec koju se sumnjiči da je tijekom ljeta 2000. godine ubila svoju sestru Jasminu u obiteljskoj kući u Palovcu. Nakon toga je, sumnja se, njeno tijelo sakrila u škrinji gdje je isto otkriveno ranije ove godine.

Odluka suda bi trebala biti poznata uskoro.

Srnec je na sud došla u pratnji dvoje policajaca, a jedna policajka držala ju je ispod ruke. Također, Srnec je imala lisice.

U veljači nije imala lisice

Zanimljivo, u veljači je Srnec u policijski kombi ušla bez lisica, što se tada komentiralo.

Tada smo za komentar upitali Nenada Riseka, glasnogovornika međimurske policije, na čijem je području uhićena Smiljana Srnec.

"Riječ je o sigurnosnoj procjeni policijskog službenika sukladno Zakonu o policijskim ovlastima", rekao nam je tada Risek.

On nam je tada rekao da nije bitno o kojem se kaznenom djelu radi, već policajci na terenu rade procjenu situacije.

"Nema veze koje je kazneno djelo počinjeno, nego postoji li opasnost od bijega, samoozljeđivanja ili ozljeđivanja druge osobe u tom trenutku", rekao nam je Risek u veljači dodavši kako je kraj Smiljane Srnec bilo više policajaca. Policajci su, dakle, zaključili da uhićena Srnec u tom trenutku ne predstavlja opasnost za okolinu ni za sebe te da nema šanse za bijeg.

Je li danas predstavljala ikakvu opasnost pa su joj stavili lisice, nije poznato.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.