VIDEO Širi se moćna snimka djevojke koja viče na policajce pred Vučićevim tabloidom

Foto: Screenshot Twitter

DRUŠTVENIM mrežama širi se snimka djevojke koja je na jučerašnjem prosvjedu u Beogradu pred tabloidom Informer, izrazito sklonom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, vikala na policajce koji su čuvali zgradu tabloida. Prosvjed je organiziran zbog skandaloznog intervjua sa silovateljem u kojem su ga ispitivali što da žene rade kad im priđe.

>> Vučićev tabloid intervjuirao silovatelja, pitali ga što da žene rade kad im priđe

"Vama je žena majka, vama je žena sestra, vama je žena kći - i vi ste došli i zaštitili Informer! Mene uhićujte do sutra, znam da se vjerojatno neću ni zaposliti u ovoj državi nakon ovoga. Ali nas vrijeđate svaki dan što ne dolazite po tri sata kad netko prijavi nasilje."

Kratki, a moćni govor postao je viralan na društvenim mrežama i vrlo je jasna poruka koju je uputila policiji.

Nekim policajcima, kako se može vidjeti na snimci, bilo je vidno neugodno. 

Reagirala i ministrica, šef Informera i Vučićev prijatelj kuka da su ga žene fizički napale

Prosvjed je organizirao feministički pokret “Ženska solidarnost” zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem koji je nedavno pušten na slobodu. Okupljeni su na sat i pol blokirali promet ispred redakcije koja se nalazi na Terazijama, a zgradu su gađali jajima.

“Ženska solidarnost” je izrazila i zabrinutost zbog ponovne traume koju mediji nanose žrtvama silovanja.

“Njihovo iskustvo se omalovažava i dovodi u pitanje, a preživjele najčešće prolaze kroz sekundarnu viktimizaciju i ponovno nasilje od strane institucija. Umjesto da ih zaštite i donesu pravdu, institucije žene tretiraju kao podjednako krive za preživljeno nasilje”, poručuju.

Reagirala je i Zorana Mihajlović, koja je za portal Nova.rs izjavila da mediji, umjesto što se bave širenjem straha i panike radi senzacionalističkog izvještavanja, trebaju otvoriti pitanja sigurnosti žena na javnim mjestima i sprječavanja seksualnog napada na žene.

Šef Informera i kućni Vučićev prijatelj Dragan Vučićević požalio se da ga je jedna od aktivistica udarila, a druga polila vodom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.