VIDEO Putinov propagandist: Protiv Ukrajinaca moramo koristiti staljinističke metode

Screenshot: Twitter

PUTINOV propagandist Vladimir Solovjov je pozvao Kremlj da u sklopu invazije na Ukrajinu počne koristiti brutalne "metoda" koje je rabio sovjetski diktator Josif Staljin. Solovjov je u vlastitoj emisiji na državnom kanalu Rusija 1 poručio gostima da ruska vojska mora brutalno odgovoriti ukrajinskim snagama. 

Savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova Anton Geraščenko je na Twitteru podijelio kratki isječak iz emisije u kojem Solovjov poziva na korištenje metoda istaknutih sovjetskih obavještajnih dužnosnika Pavela Sudoplatova i Lavrentija Berije. 

"Moramo koristiti metode iz Staljinovog vremena"

"Dakle, pitanje za nas je, kada ćemo početi nemilosrdno uzvraćati? Kada ćemo početi provoditi riječi (ruskog predsjednika) Vladimira Vladimiroviča Putina, vrhovnog zapovjednika?" upitao je Solovjov. 

"U ratu smo s teroristima i to se mora vrlo jasno shvatiti. I moramo koristiti metode koje su se koristile u Staljinovo vrijeme. Dobro razvijena teorija i praksa tako istaknutih ličnosti kao što je drug Sudoplatov koji su bili u stanju riješiti postavljene zadatke. I drug Beria, ne bojim se tog prezimena", nastavio je. 

Beria je pogubljen zbog izdaje

Sudoplatov, rođen u današnjoj Ukrajini, bio je visokorangirani obavještajac u Sovjetskom Savezu. Sudjelovao je u velikim operacijama, uključujući atentat na Staljinova suparnika i vodećeg komunista Lava Trockog 1940. godine.

Beria je bio jedan od šefova Staljinove tajne policije i izvršio je višestruka silovanja žena, kao i mučenja i ubojstva mnogih drugih. Godine 1953. je proglašen krivim za izdaju i pogubljen. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.