VIDEO Putin posjetio zapovjednika ruske vojske u Ukrajini

Screenshot: Twitter

Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetio je zapovjednika ruske vojske u Ukrajini i druge visoke časnike nakon što je Ukrajina objavila uspjeh u protuofenzivi na jugoistočnom bojištu.

"Vladimir Putin održao je sastanak u sjedištu grupe za posebne vojne operacije u Rostovu na Donu", stoji u priopćenju Kremlja.

Putin se sastao s Gerasimovim

Kremlj je dodao da je Putin saslušao izvješća Valerija Gerasimova, načelnika Glavnog stožera vojske, koji je i glavni zapovjednik snaga u Ukrajini, te drugih visokih vojnih zapovjednika i časnika.

Ranije je Ukrajina, čije je napredovanje u protuofenizivi sporije od očekivanog, objavila da je oslobodila manje selo, prvo od srpnja. Kremlj nije iznio nikakve dodatne detalje sastanka i nije jasno kada je održan.

Videosnimke koje je objavila državna novinska agencija RIA pokazuju kako Gerasimov pozdravlja Putina, čini se, po noći i vodi ga u zgradu nakon rukovanja.

Gerasimov bio meta Prigožinovih oštrih kritika

Gerasimov, koji se posljednjih mjeseci rijetko pojavljivao u javnosti, bio je meta oštrih kritika vođe plaćeničke grupe Wagner Jevgenija Prigožina i nekih ruskih vojnih blogera zbog  neuspjeha u ratu protiv Ukrajine.

U Rostovu na Donu, gradu udaljenom stotinjak kilometara od ukrajinske granice, nalazi se zapovjedništvo ruskog južnog vojnog okruga 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.