Video: Požari na Čiovu podmetnuti?

NOĆAS je u 1.44 sati Javnoj vatrogasnoj postrojbi Split dojavljeno kako je na otoku Čiovu, kod mjesta Slatine, buknuo požar. Plamen je zahvatio makiju, nisko raslinje te borovu šumu, izvijestila Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

U 4.40 sati je DVD Trogir zaprimio dojavu o još jednom požaru na otoku Čiovu, kod Okruga Donjeg. Požarom je zahvaćena borova šuma i makija.

Na terenu 166 vatrogasaca, 48 vozila, dva helikoptera, četiri kanadera i dva Air Tractora

Požare satima gase pripadnici Državne intervencijske postrojbe (DIP) Divulje, Zadar i Šibenik, JVP Split i Imotski te DVD-a Slatine, Trogir, Kaštela, Gomilica, Mladost, Solin, Marina, Žrnovnica, Podstrana, Klis, Omiš, Zagora, Imotski, Vranjic, Vrgorac, Sinj, Split, Zadvarje, Zagvozd, Imotski, Dugopolje, Muć i Makarska sa ukupno 166 vatrogasaca i 48 vozila.

Vatrogascima su u gašenju požara tijekom jutra pomagala dva helikoptera, četiri kanadera te dva Air Tractora. Požari su oko 11.30 sati stavljeni pod kontrolu, a sumnja se da su podmetnuti. Točan uzrok izbijanja požara bit će poznat tek nakon obavljanja policijskog očevida.

Stanje je pod nadzorom

Požarima je do 11.30 sati bila obuhvaćena površina od oko 200 hektara. Stanje je pod nadzorom i zračne snage postepeno napuštaju požarište. Kod mjesta Slatine požarom je zahvaćena površina od oko 125 hektara, a kod Okruga Donjeg površina od oko 75 hektara.

Nažalost, zbog jakog vjetra, vatra se kod Slatina ponovno razbuktala, oko 15 sati pa je opet zatražena pomoć zračnih snaga koji interveniraju na požarištu.

Vatrogasne snage i dalje se prebacuju ovisno o potrebama na oba požara. U obilasku požarišta su ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut i zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Tomislav Vuko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.