VIDEO Snažan noćni udar na ruski grad. Izbio požar, diže se gust oblak crnog dima

Screenshot: X

U Azovu, gradu na jugozapadu Rostovske oblasti u Rusiji, zapalili su se spremnici s naftnim derivatima kao rezultat ukrajinskog napada bespilotnim letjelicama, izvijestio je guverner Vasilij Golubev na svom Telegram kanalu.

Potvrdio je da vatrogasci pokušavaju obuzdati vatru i da je na lokaciju požara upućen vatrogasni vlak. Prema preliminarnim informacijama, u napadu nitko nije ozlijeđen. 

 

Prati se stanje kvalitete zraka

Golubev je naglasio da se vatra neće proširiti na druge objekte i da ne postoji opasnost za stanovništvo. Dodao je kako u gašenju požara sudjeluje 208 ljudi. Napomenuo je da se prati stanje kvalitete zraka. 

"Prekoračenja maksimalno dopuštenih koncentracija opasnih tvari nisu utvrđena", naveo je. Tiskovna služba ruskog ministarstva za izvanredne situacije priopćila je da obujam požara iznosi 5000 kubnih metara. 

Društvenim mrežama proširile su se snimke koje prikazuje posljedice napada. Na njima se vide vatra i gust oblak crnog dima koji se uzdiže visoko u zrak.

Iz Ukrajine se još nisu oglasili o napadu. Kijev je često tvrdio da ciljanje ruske energetske, vojne i prometne infrastrukture nepovoljno utječe na ratne napore Moskve. Grad Azov nalazi se na rijeci Don oko 16 kilometara od Azovskog mora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.